Kolacici

Lindab.com koristi kolacice. Kolacic je mali fajl teksta koji sadrzi informacije koje su poslane sa naseg web servera i pohranjene na Vas kompjuter. Svrha koristenja kolacica je pruzanje boljeg korisnickog iskustva.
 
Kolacic ne sadrzi ni jednu licnu informaciju, ali nam pomaze da sakupimo statistiku posjeta, tacke interesa i navigaciju. Ova informacija je korisna za poboljsanje sadrzaja stranice i olaksava Vam kao korisniku da pronadjete relevantnu informaciju. 
 
Ako ne zelite primiti kolacice mozete ih jednostavno blokirati kroz postavke na Vasem Internet browser-u. Jednom blokirani nece se vise spasavati na Vasem kompjuteru.
 
Ime kolacica​ ​Opis
LindabComMarket Ovaj kolacic spasava informaciju o Vasem izabranom trzistu. Prvi put posjetitelja ce pitati da izabere preferirano trziste . Izbor ce biti spasen u ovom kolacicu i koristice se kasnije da automatski usmjeri korisnika na  preferiranu stranicu. Istice nakon 1 godine.
LindabComHomePro Ovaj kolacic spasava informacije o preferiranom poslovnom segmentu, fizicka ili pravna lica. Fizicka lica ce biti usmjerena na stranice namjenjene za njih, i sl. Istice nakon 1 godine.
ISAWPLB Ovaj kolacic cuva tragove trenutne klijentove sesije i ocisti se kada korisnik napusti stranicu. Koristi se da usmjeri http promet na ispravan web server. Sesijski kolacic.
survey-response Ovaj kolacic se koristi da sakrije istrazivanja od korisnika koji su vec ucestvovali ili nisu zeljeli da ucestvuju. Istice nakon 45 dana.
__utma Ovaj kolacic (koji je dio Google analitike) prati broj koliko puta je posjetitelj bio na stranici koje se odnose na kolacic, kada je bila prva posjeta, te kada je bila posljednja posjeta. Istice nakon 2 godine.
__utmb Koristi se za kreiranje vremenskog pecata u vrijeme kada posjetitelj pristupi stranici. Ovaj kolacic je dio Google analitike u spoju sa  _utmc kolacicem. Istice nakon 30 minuta.
__utmc Koristi se za kreiranje vremenskog pecata u vrijeme kada posjetitelj napusti stranu. Ovaj kolacic je dio Google analitike u spoju sa _utmb kolacicem. Ovaj kolacic se brise kada se preglednik zatvori.
__utmz _utmz prati odakle je posjetitelj dosao, koju vrstu pretrage je posjetitelj koristio, koji link je posjetitelj kliknuo, koju kljucnu rijec je koristio i gdje su bili u svijetu kada je korisnik pristupio web stranici. Ovaj kolacic je dio Google analitike. Istice nakon 180 dana.