maj 18, 2012

Objekat mjeseca aprila 2012

Novi auto-salon TENEDOR Grupe

Avantura je započela dugogodišnjim prijateljstvom između Jean-Pierre TENEDOR, CEO TENEDOR Grupe i Patrick LOCHE, izvršnim direktorom C.I.R.
Međusobno povjerenje je raslo između njih kako su godine prolazile, a od 1985. g-din LOCHE je uradio više projekata za TENEDOR Grupu, uključujući i prvu Lindab halu prije nego li je kompanija C.I.R. postala Lindab montažer.

Kompanija C.I.R. se priključila Lindab mreži montažera 1993. i radila punom snagom u automobilskoj industriji: Renault, Opel, Chevrolet, Mercedes, Audi – projekat koji je izabran za najbolji objekat mjeseca tokom 2001. Sve ove reference pomogle su C.I.R. da razvije ovo međusobno povjerenje sa TENEDOR, te izgradnjom auto salona: Opel-Chevrolet-Toyota u Epernay 2009. i Opel-Chevrolet-Toyota na strani la Croix Blandin, u regiji nazvanoj “automotiv grad” Reims, gdje ima najmanje 10 objekata poznatih brendova od 2009.

Na parceli od 21.500 m², ovaj dvospratni najnoviji objekat od 6.000 m² (125 m dužine x 46,20 m širine) – nudi prijatan prostor za klijente i radnike, dva salona od 1.200 m², dvije radione od 550 m² svaka i prostor za rad na karoseriji 930 m², sve izgrađeno za 9 mjeseci.
 
Kompanija C.I.R. posjeduje "know how" za izgradnju ključ u ruke objekata koji zadovoljavaju sve zahtjeve kupaca, a u ovom slučaju posebno onih od g-dina TENEDORA.
 
Od skice preliminarnog projekta do konstrukcije i tehničkih pitanja,  C.I.R., zahvaljujući Eric SIMON nadzoru, završio je projekat i u potpunosti zadovoljio lojalnog Lindab kupca.
 
Montažer:          C.I.R. (Francuska)
Kupac:              Grupa TENEDOR
Projektant:        Bernard NICOLAS, Atelier BNA (Paris)