Audi

Previous Next
  • Audi auto salon u Luxemburgu
  • Audi auto salon u Luxemburgu

Slika 1/2

Priča ukratko

Objekat od 6.000 m² koji se sastoji od tri etaže i podruma smješten je u srcu Luxembourga. Zbog nedostatka prostora kompanija je odlučila da izgradi objekat koji bi predstavljao najnoviju arhitekturu i tehnike u građevinarstvu. Rezultat ne samo da je maksimalno uvećao koristan prostor nego predstavlja upečatljiv odraz novog “high tech” koncepta grupe.

Objekat od 6.000 m² koji se sastoji od tri etaže i podruma smješten je u srcu Luxembourga. Zbog nedostatka prostora kompanija je odlučila da izgradi objekat koji bi predstavljao najnoviju arhitekturu i tehnike u građevinarstvu.

Rezultat ne samo da je maksimalno uvećao koristan prostor nego predstavlja upečatljiv odraz novog “high tech” koncepta grupe. Na 1.300 m² prizemlja i sprata nalazi se “Audi” služba za korisnike, kao i salon u kojem se izlažu 20 novih modela. Radionica sa svojih 11 radnika je na drugom spratu iznad prodaje i ureda. Podrum i treći sprat su predviđeni za parking 74 vozila.

 

Ulaz u različite etaže je putem rampe ili lifta. Projektanti su kombinovali čelik i staklo na fasadi kako bi se stvorio svijetao i prozračan objekat. Za ovakav kompleksan objekat višespratni sistem je omogućio najbolje rješenje kako bi se prevazišli razni tehnički izazovi: 14,2 m raspon na pet spratova sa 1.100 kg/m² opterećenja postignut je sa 7,5 m INODEK gredama. Korištenje betonskih ploča zajedno sa pojačanim estrihom svelo je dubinu poda na minimum. Zahvaljujući INODEK sistemu cjelokupna visina zgrade se reducirala sa ciljem da bude u skladu sa planiranim dozvolama. 
 
 
 

 Odgovarajući dokumenti

 
 
map

GARAGE M. LOSCH S.E.C.S.

78-90 ROUTE DE THIONVILLE

L-2610 LUXEMBOURG

Luxembourg

Kontakt