Zakrivljeni

Previous Next
  • Objekat s manjom potrošnjom energije u UK
  • Objekat s manjom potrošnjom energije u UK

Slika 1/2

Priča ukratko

Ovaj čelični objekat daje prve rezultate u energetskoj učinkovitosti. Ovlaštena inspekcija je testirala kompletan projekat i zabilježeno je propuštanje zraka od 2,65 m³/sat/m², što je manje od pola od zakonskog propisa Velike Britanije koji iznosi 10,0 m³/sat/m². Dobar primjer kako integrisani dizajn i ugradnja kompletnog Lindab sistema može osigurati niže operativne troškove za krajnjeg korisnika.

Ovaj čelični objekat daje prve rezultate u energetskoj učinkovitosti. Izgrađen je za kompaniju Stamco, dobavljača drvene građe i ploča, građevinskog materijala, vrtlarskih proizvoda i drvenih podova u Eastbourne-u (Velika Britanija).
 
Lindab montažer Mitchell Design & Construction Ltd iz Brentwood-a u Essex-u dobio je ovaj tender i izgradio 2.800 m² skladišta za drvo. Estetski interesantan objekat je dobijen korištenjem Lindab građevinskih sistema kako bi se dobio troškovno učinkovit zakrivljeni krov.
 
Ovlaštena inspekcija je testirala kompletan projekat i zabilježeno je propuštanje zraka od 2,65 m³/sat/m², što je manje od pola od zakonskog propisa Velike Britanije koji iznosi 10,0 m³/sat/m². Dobar primjer kako integrisani dizajn i ugradnja kompletnog Lindab sistema može osigurati niže operativne troškove za krajnjeg korisnika, a istovremeno su proizvodi ekološki, te se smanjuju i troškovi održavanja objekta.
 
 
 

 Odgovarajući dokumenti

 

 

 

Kontakt