Vrtni centar

Previous Next

Slika 1/2

Priča ukratko

Sa površinom od preko 2.100 m² ovaj objekat nudi puno prostora za dekorativne sadržaje. Budući da je cvijeće jako osjetljivo na promjenu temperature izabran je Sinutherm zidni sistem kako bi se osigurala stabilna unutrašnja klima. Visoka vlažnost unutar objekta uzrokovana konstantnom potrebom biljaka za vodom zahtjevala je upotrebu potpuno galvanizirane primarne konstrukcije kako bi se produžio vijek trajanja objekta.

 
Sve što bi cvjećari poželjeli može se sada naći u vrtnom izložbenom salonu kompanije Trautz GmbH & Co., KG Floristenbedarf (Njemačka). Više od 80 godina ova porodična firma egzistira kroz tri generacije vlasnika i snabdjeva kupce velikim brojem različitih proizvoda od opeke, dekoracija, kućanskih proizvoda i pribora, sezonske robe i pored svega najboljim cvijećem i biljkama, direktno uvezenim sa svih strana svijeta. Kao dodatnu uslugu i kako bi stimulisali kreativnost kupaca Trautz nudi radionice i takmičenja, kao što je npr godišnje takmičenje u izradi advent-vijenaca.
 
Sa površinom od preko 2.100 m² ovaj objekat nudi puno prostora za dekorativne sadržaje. Kako bi se poboljšali svjetlosni uvjeti Trautz je izabrao shed-like krov sa panorama prozorima. Budući da je cvijeće jako osjetljivo na promjenu temperature izabran je Sinutherm zidni sistem kako bi se osigurala stabilna unutrašnja klima. Visoka vlažnost unutar objekta uzrokovana konstantnom potrebom biljaka za vodom zahtjevala je upotrebu potpuno galvanizirane primarne konstrukcije kako bi se produžio vijek trajanja objekta. Najznačajniji elemenat ovog izvanrednog rješenja je bez sumnje filigranska staklena nadstrešnica koja imitira oblik krova i pravi zaštitu od kiše i vjetra.
 
 
 
 

 Odgovarajući dokumenti

 

 

 

 

 

map

Lilienthalstraße 41-43

Neustadt-Speyerdorf

Germany

Kontakt