Integrisana parking garaža

Previous Next

Slika 1/2

Priča ukratko

Parking garaža u Slovačkoj. Lindab Hale razvijaju, proizvode i isporučuju objekte za parkiranje vozila na jedan ili više nivoa najboljeg kvaliteta u kratkom vremenskom roku.

Parking garaža u Slovačkoj. Objekat na tri nivoa za parking.
GasOil Engineering kompanija specijalizovana za analize, studije, koncepciju i kompletiranje projekata prirodnog gasa i sirove nafte. Zbog njihovog konstanstnog rasta, kompanija je odlučila da se napravi novo, prostranije sjedište, koje bi odražavalo njihov brend i tržišnu poziciju kao i zahtjeve za kvalitetom i modernizmom.
 

Sa namjerom da primi 180 inžinjera i drugih radnika ova zgrada na tri nivoa sa parkingom pokriva površinu od 3.910 m² i projektovana je od strane vlasnika koji je lično bio uključen u ovaj projekat u saradnji sa arhitektom g-dinom Abongi.

Svjestan tehničke prirode ovog projekta i zahtjevanog nivoa kvaliteta, g-din Marian Siska obratio se svojem prijatelju g-dinu Rosenbergu iz kompanije Hornex, koja je Lindab montažer kako bi realizovao posao. Dobra saradnja između klijenta, arhitekte, Lindab montažera Hornex-a i projektantskog biroa pružila je maksimalnu prednost u konstrukcionom procesu stvaranja Lindab višespratne zgrade.
 
Izbor čelika u potpunosti je ispunio zahtjeve arhitekte, koji je želio veliku arhitektonsku slobodu, kao i lagane i transparentne materijale. Povrh toga, brzina montaže komponenti i fleksibilnost čelika pomogli su implementaciji svih zahtjeva kompanije GasOil Engineering, te ga učinili neophodnim materijalom za ovaj projekat.
 
Izdržljivom konstrukcijom, najlakšom mogućom zahvaljujući optimiziranom dizajnu podova, koristeći minimum čelika i betona: osnovni kriterij je ispunjen. Unutrašnji izgled predstavlja veliki otvoreni prostor, ekskluzivan, a opet diskretan prostor za rad, te prostor za sastanke koji svakom zaposlenom omogućava prirodnu svjetlost i najbolje uvjete rada. To je omogućeno korištenjem nosivih rešetkastih greda za različite međuspratne konstrukcije.
 
Sve je urađeno kako bi ovaj projekat bio moderan.
Čiste linije i otvoreni prostor udruženi sa velikom upotrebom stakla i drveta doveli su do stvaranja konforne i ugodne atmosfere.
Za više informacija tel.: +352 80291-404, parking@lindab.com

 
 

 Odgovarajući dokumenti

 
map

GasOil Engineering a.s.

Karpatská 3256/15

05801 Poprad

Slovenská republika

Kontakt