Integrisani

Previous Next

Slika 1/3

Priča ukratko

Kompanija Prisma Bauelemente GmbH iz Leinefelde-a (Njemačka) izgradila je glavnu poslovnu zgradu kompanije ERKO Präzisions-und Steuerungstechnik GmbH.
Objekat je na tri nivoa od ukupno 6800 m² i krilo od 500 m². Krov uključuje mnogobrojna kontinuirana osvjetljenja i velike solarne panele.

Kompanija Prisma Bauelemente GmbH iz Leinefelde-a (Njemačka) izgradila je glavnu poslovnu zgradu kompanije ERKO Präzisions-und Steuerungstechnik GmbH, koja je specijalizirana za područje CNC (Computerized Numerical Control) mašina za kompjuterizovane numeričke kontrole.
 
U početku izgrađena je zgrada samo u jednom nivou sa  betonskom fasadom. Uskoro, pojavila se potreba za proširenjem, tako da je druga zgrada izgrađena lijevo od početne konstrukcije, za kojom je usljedio objekat sa desne strane. Zauzeta je bila cijela parcela, tako da je sadašnji projekat pokrenut na zelenom prostoru.
 
Izgrađen je objekat od 6.800 m² u tri nivoa, proizvodnja i krilo od 500 m². Krov uključuje veliki broj osvjetljenja i velike solarne panele. Remek djelo ovog ansabla je ipak zgrada u tri nivoa koja je 25 m dužine, 18 m širine i 10 m visine. Ovaj ključ u ruke objekat ima negativni nagib krova od 6% sa centralnom uvalom, parapet na svim stranama i produžetak krova. Pokrov je od LPR1000 krovnih panela, a fasada od kvalitetnih sendvič panela u boji bijelog aluminijuma, razbijenih detaljima u plavoj boji.    
 
 
 
 

 Odgovarajući dokumenti

 
        
map

Gewerbegebiet Dünblick

D-37327 Leinefelde

Kontakt