Crkva

Previous Next

Slika 1/2

Priča ukratko

Jubilee crkva u Bromley-u, Kent (Velika Britanija), donijela je odluku da se izgradi novi centar bogoštovlja. Postojeći objekat je bio star 75 godina i bio je u opasnosti od urušavanja. U početku projektovana je struktura od cigli koja se ispostavila previše skupom. Crkva je zatim odlučla da objekat bude od inovativne Lindab konstrukcije koju je ponudio naš UK partner kompanija Directline Structures Limited.

Jubilee crkva u Bromley-u, Kent (Velika Britanija), donijela je odluku da se izgradi novi centar bogoštovlja. Postojeći objekat je bio star 75 godina i bio je u opasnosti od urušavanja.
 
Onda je uslijedilo razdoblje napornog rada, mnogo odricanja i prikupljanja fonda od strane crkve, što je kulminiralo rušenjem stare zgrade i začetka nove Jubilee crkve.
 
U početku projektovana je struktura od cigli koja se ispostavila previše skupom. Crkva je zatim odlučla da objekat bude od inovativne Lindab konstrukcije koju je ponudio naš UK partner kompanija Directline Structures Limited. Instrukcije su bile te da u globalu objekat bude dostupan, a što je najvažnije i "People Friendly", reflektujući građevinu današnjice, a ne građevinu iz prošlog doba. Novi Jubilee Centar se otvorio i u pismu zahvalnice kompaniji Directline Structures Limited piše: " mi sada imamo novi objekat, koji je za razliku od tradicionalnih pogleda do sada, tačno onakav kakvim je predviđen izvorno: prostran, kvalitetan i prije svega "People Friendly". Budući da ime – "Jubilee" – znači "vrijeme novih početaka" Crkva sada zasigurno živi u skladu sa imenom.
 
 

 

 

 Odgovarajući dokumenti

 

 

 

 

 

 

map

157 Southlands Road

Bromley BR2 9QZ

United Kingdom

Kontakt