Moda

Previous Next

Slika 1/2

Priča ukratko

Zbog uspjeha svojih tekućih aktivnosti "ASPORT", kompanija iz Luksemburga, specijalizirana za sportsku odjeću i opremu, odlučila je da otvori dodatnu trgovinu u Luksemburgu. Vlasnici su bili jako zadovoljni sa svojim postojećim Lindab objektima u Ingeldorf-u i Wickrange-u (Luxembourg) i zbog toga su se ponovo odlučili za Lindab objekat od 6.300 m².

Zbog uspjeha svojih tekućih aktivnosti "ASPORT", kompanija iz Luksemburga, specijalizirana za sportsku odjeću i opremu, odlučila je da otvori dodatnu trgovinu u Luksemburgu. Vlasnici su bili jako zadovoljni sa svojim postojećim Lindab objektima u Ingeldorf-u i Wickrange-u (Luxembourg) i zbog toga su se ponovo odlučili za Lindab višekatnu zgradu.
 
Projektant je planirao objekat od 6.300 m² koristeći u najvećoj mjeri slobodu unutrašnjeg uređenja što je omogućeno Inodek sistemom. U unutrašnjem uređenju također su se uklopili građevinski elementi: iznutra su vidljivi čelični okvirovi sprinkler sistema zaštite od požara.
 
Ovakav koncept kombinuje estetiku čelika sa funkcionalnošću i mogućnosti stvaranja velikog slobodnog prostora. Također pragmatičan je dogovor da se uštedi na troškovima eliminirajući puno skuplju obradu. 
 
Tehničke informacije:
  • Tip poda: Inodek – Edge Inodek
  • Ploča: Montažne šuplje temeljne ploče d=26 cm + 8 cm estrih
  • Krov: DSR (CF-AZA/PS-AZA) + izolacija Astrotherm 200 mm U-vrijednost = 0,20 W/m2*K
  • Fasada: Sinutec čelični paneli - RAL9006 - iizolacija 120 mm + Isoblock - U-vrijednost = 0,40 W/m2*K - Polar sendvič paneli 60 mm - RAL9006
  • Stabilizacija: Čelik / beton
  • Težina: 211 t primarna čelična konstrukcija; Fasada + krov:100 t sekundarna + paneli

 

 
 

 Odgovarajući dokumenti

 
  
map

rue St Celse

Ingeldorf

Luxembourg

Kontakt