Over Lindab

De onderneming is actief in 3 domeinen: ventilatie, bouwcomponenten en gebouwen. Alle producten onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit, eenvoudige montage, zuinigheid, milieuvriendelijkheid en een bijhorende, uitmuntende service. Tenslotte is het dat wat onze klanten weten te waarderen.

In 2012 werd met 4.300 medewerkers in 31 landen een netto-omzet behaald van 6,656 miljoen SEK. Utiliteitsbouw stond voor 80% van de omzet, terwijl 20% in residentiële projecten werd gerealiseerd. Skandinavië stond voor 45 procent van de totale omzet, Centraal- en Oost-Europa voor 23 procent, West-Europa voor 29 procent en alle andere markten voor 3 procent.
 
Het aandeel wordt genoteerd op de Nasdaq OMX Nordic Exchange in Stockholm, Mid Cap, onder de ticker LIAB.
Lindab is een internationale groep die voor de bouw- en ventilatiesector staalplaatproducten en systeemoplossingen ontwikkelt, vervaardigt en op de markt brengt met als doel het bouwproces te vereenvoudigen en het binnenklimaat te verbeteren.


 
Business Units:
 
Ventilatie
Complete ventilatiesystemen voor ventilatie, koeling en verwarming voor een betere beheersing van het gebouwklimaat.
 
Bouwcomponenten
Producten en systemen in staalplaat voor dakdrainage, muur- en dakbekleding en staalprofielen voor muur-, dak- en balkconstructies.
 
Gebouwen
Prefab stalen constructies die een geïnterneerde oplossing zijn voor de gebouwschil inclusief de dragende structuur, de muren, het dak en tal van accessoires.