Ventilatiegids

Ventilatiemogelijkheden

Natuurlijke ventilatie

Natuurlijke ventilatie is het eenvoudigste systeem. Het wordt gebruikt voor basistoepassingen maar is in geen geval aan te raden voor een volledige woningventilatie. De luchtdoorstroming vindt op een natuurlijke manier plaats dankzij klimatologische en thermische verschillen tussen binnen- en buiten. Een badkamerventilator wordt sterk aanbevolen om de ventilatie tijdens de zomerperiode te versterken.

Transport van overtollige warmte

Als gevolg van de hoge brandstofprijzen opteren steeds meer bouwheren voor inbouwhaarden en kachels. Met behulp van onze kanalen en componenten is het heel gemakkelijk om de overtollige warmte te verdelen over de andere kamers van de woning. Resultaat: een meer gespreide, comfortabele temperatuur in de hele woning.

Mechanische afvoerventilatie

Lucht komt de woning binnen via regelbare toevoeropeningen in de buitenwand. De vervuilde lucht wordt uit de woning afgevoerd met behulp van een ventilator. De gecontroleerde luchtafvoer is stabiel en onafhankelijk van de buitentemperatuur en windomstandigheden. Een warmtepomp op de luchtafvoer is een optie.

 
Mechanische toe- en afvoerventilatie (balansventilatie)

Als je nog een stap verder wil gaan, dan kan een warmtewisselaar geïnstalleerd worden die de warmte uit de afgevoerde lucht recupereert en overbrengt op de luchttoevoer. Deze voorverwarmde lucht verlaagt de energiefactuur aanzienlijk.

 

Door Lindab aanbevolen!