maart 11, 2015

Een nieuw logo voor Lindab


Geen revolutie, maar eerder evolutie

Het logo van Lindab, één van de basispijlers van onze identiteit wordt aangepast. Deze update kadert volledig in het historisch perspectief van de onderneming.
De blauwe kleur, het lettertype en karakteristieke 5 halve cirkels blijven hiervan deel uitmaken. Deze 5 cirkels die een gestileerde buis voorstellen, doken voor het eerst op in een filmpje in 1962 en maken sindsdien deel uit van het logo van Lindab.
U blijft LIndab duidelijk herkennen. We vereenvoudigen wat we hebben en maken het steeds beter. “To simplify construction” is ons basisconcept. Daarom is het vanzelfsprekend dat wij ook ons logo vereenvoudigen. Het vorige logo was soms moeilijk te gebruiken. Nu hebben we een modernere look & feel en minimaliseren we het risico op fouten, stelt Camilla Andreasson, Marketing Communication Manager bij Lindab.
Het nieuwe logo werd intern ontwikkeld door het marketingteam van Lindab en werd gebaseerd op het welbekende verpakkingsconcept. Bij het ontwikkelen van nieuwe verpakkingen had men immers vastgesteld dat het logo niet altijd duidelijk of zichtbaar was en daarom werd het vaak weggelaten van de iconische blauwe dozen.

Op het juiste moment

Bij Lindab zijn we ervan overtuigd dat het momenteel het juiste moment is voor de update van het logo, vooral als men kijkt naar de evolutie die de onderneming doormaakt. Lindab heeft recent een aantal belangrijke structurele veranderingen uitgevoerd en heeft een nieuwe strategie gelanceerd.
Gezien de veranderingen in structuur en strategie, is het nu het juiste moment om ook deze aanpassing door te voeren. Zowel de strategie als het nieuwe logo ontstonden intern en dienen dezelfde doelstellingen. Eenzelfde Lindab, maar sterker en beter uitgerust voor de tijd waarin we leven, aldus Anders Berg, CEO van Lindab.

Twee versies

Het nieuwe logo bestaat in twee versies. Een eerste logo dat grotendeels lijkt op de vorige versie en een tweede versie die meer is aangepast aan vierkante toepassingen.
Het nieuw logo van Lindab zal officieel gelanceerd worden op 10 maart tijdens de ISH-beurs in Frankfurt. Tijdens de overgangsfase zullen het oude en het nieuwe logo naast elkaar kunnen voorkomen maar vanzelfsprekend is het de bedoeling dat het oude logo op termijn verdwijnt.

logo.jpg

Lindab_targetabove.jpg