september 25, 2017

Vacature External Technical Sales Representative

External Technical Sales Representative

Lindab NV is een toonaangevende fabrikant en leverancier van luchtkanalen en toebehoren in België, gespecialiseerd in B2B relatie met haar klanten in de ventilatiesector. Momenteel zijn wij op zoek naar een M/V voor het uitbreiden van ons salesteam voor de regio Vlaanderen en Brussel.

Jouw verantwoordelijkheden:

- Je ontwikkelt ons bestaand klantenportefeuille en via actieve prospectie binnen de HVAC sector, installatiebedrijven en groothandels maak jij ons productengamma beter gekend.
- Je weet op een vlotte manier contacten te leggen en te onderhouden met bestaande en nieuwe klanten.
- Op autonome wijze plan je je afspraken in en zorg je voor een groei van je klantenbestand en ga je op zoek naar nieuwe projecten.
- Je brengt het positief imago van ons bedrijf over en zorgt ervoor dat de klant onze producten wil leren kennen/aankopen. In samenwerking met het interne technische salesteam zorg je ervoor dat er een sterke band tot stand komt met de klant, met het oog op een langdurende relatie.
- Je bent steeds op zoek naar oplossingen en laat je niet snel ontmoedigen.
- Vlotte kennis van de standaard softwarepakketten als Windows, Office, etc. Kennis van tekenpakketten als Autocad is een pluspunt.
- Deels heb je de back-up van het internal technical salesteam, maar zelf ben je ook bereidt om concreet offertes en dossiers uit te werken.
- Je beschikt over een analytisch vermogen en kan je volledig in een bouwproject inleven en uitwerken met de klant (3d inzicht in bijvoorbeeld verloop van luchtkanalen) en werkt doelgericht naar een oplossing.
- Je rapporteert wekelijks aan de salesmanager en houdt je eigen klantenportefeuille steeds up to date, samen met de lopende en komende projecten.
 
Jouw profiel:

- Je hebt affiniteit met de technische sector en de HVAC
- Je behaalde minstens een bachelor diploma
- Je hebt minimum 3 jaar ervaring in B2B als sales
- Je bent autonoom, stabiel, sympathiek en zeer commercieel
- Vlot tweetalig, NL/FR + kennis Engels
- Geen 9-5 mentaliteit
- Wil om een project te laten slagen
- Je kan goed in teamverband werken alsook individueel
- Mensenkennis en een goed inschattingsvermogen.