Het klimaat is belangrijk. Ook binnen in de woning

Ventilatie is een domein in volle ontwikkeling en professionaliseert aan een steeds hoger ritme.
 
De technische en wetgevende voorschriften worden complexer en vormen een steeds grotere uitdaging voor alle betrokkenen. Bovendien is de bouwheer vaak zeer goed geïnformeerd en wenst hij het uiterste uit de kan te halen op het vlak van wooncomfort en energieverbruik.
 

Lindab helpt de architect met de technische kant van het ventilatiesysteem. 

Wij helpen bij het berekenen en uittekenen van uw projecten. Wij zorgen voor basisplannen, onderdelenlijsten, etc. Kortom, onze studiedienst helpt u om snel en professioneel te reageren op de wensen van uw opdrachtgevers.
 
Wij zijn er immers om architecten te ondersteunen en spelen kort op de bal. Korte communicatiekanalen, een flexibele organisatie en een team dat klantentevredenheid hoog in het vaandel voert. Dat is wat onze aanpak typeert.
 
Maar er is meer. Lindab is reeds jaren gekend voor de kwaliteit van zijn producten en zijn vooruitstrevende visie inzake ventilatie.

We kunnen daarom terecht stellen dat Lindab de leverancier bij uitstek is voor balansventilatie en ventilatiesystemen D.

Van de kleinste schroef tot en met een volledig gestuurde ventilatiegroep. Wij hebben het op voorraad en leveren via één van onze erkende installateurs.
 

Bezorg ons uw project, wij maken de voorstudie en tekenen het ventilatiesysteem uit.

Onze studiedienst besteedt in uw project bijzonder veel aandacht aan die aspecten die voor de eigenaar/bewoner heel belangrijk zijn op de korte en lange termijn:
 
 • Onze ronde kanalen zijn uit plaatstaal (en dus 100% recycleerbaar), zijn bijzonder stevig en zijn perfect voor integratie in systeembouw en houtskeletbouw.
 • Een Safe Click kanalensysteem wordt bijzonder snel en met een beperkt aantal handelingen in elkaar geklikt op een luchtdichte manier, die eigen is aan het concept. Het aantal onderdelen en de installatietijd kunnen hierdoor tot het strikte minimum beperkt worden en maken een Lindab Systeem D bijzonder concurrentieel.
 • Er is geen nood aan speciaal, duur buitenschrijnwerk dat voorzien moet worden van luchtdoorvoerroosters bij installatie van een kanalensysteem van Lindab.
 • Wist u dat Lindab beschikt over stevige metalen instortkanalen met een diameter van slechts 63mm? En is dat niet het ideale alternatief voor heel wat flexibele, kunststoffen instortkanalen die bijzonder moeilijk te positioneren zijn, heel kwetsbaar zijn bij de installatie en heel moeilijk te onderhouden zijn?
 • Onze installateurs, op advies van onze studiedienst, vermijden het gebruik van instortkanalen zo veel mogelijk. De geringe diameter is vaak oorzaak van een hoger energieverbruik (een gevolg van de hoge tegendruk) en een slechter akoestisch comfort (als gevolg van de hoge luchtsnelheden). En zijn dit niet de argumenten waarvoor uw opdrachtgever zo gevoelig is?
 • Een Systeem D van Lindab is zeer onderhoudsvriendelijk. Door het kliksysteem wordt het aantal doorboringen en schroeven tot het absolute minimum beperkt en is een vlotte luchtdoorstroming, zonder veel weerstand, mogelijk. Stofophopingen langs doorgeboorde schroeven maken geen kans. Onze kanalen worden steeds uitgerust met voldoende onderhoudsluikjes om het onderhoud tijdens de volledige levensduur eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken. In onze ventilatiegroepen worden de beste filters voorzien die gemakkelijk door de bouwheer zelf kunnen vervangen worden.
 • Dankzij ons Safe Click kanalensysteem kan een klasse D-luchtdichtheid bereikt worden die proefondervindelijk bij de oplevering kan vastgesteld worden met onze Leaktester.
 • Een luchtdichte en correct ingeregelde installatie resulteert in een winst van 8 E-peilpunten! Een argument dat staat als een huis.
 • Een systeem D van Lindab kan perfect worden uitgerust met een warmterecuperatie-unit waardoor het comfort in de woning gegarandeerd op peil blijft. Het energieverbruik als gevolg van recuperatie van de warmte uit de uitstromende lucht, wordt hierdoor gereduceerd tot het minimum.
 • Ventilatiesystemen van Lindab zijn uitermate geschikt om een comfortabel klimaat te waarborgen in lage energiewoningen en passiefhuizen.
 • Lindab Systeem D is klaar voor de toekomst en beantwoordt nu reeds aan de strengste Europese normen. 
 • Luchtkanalen van Lindab worden enkel geïnstalleerd door professionele installateurs.
Wij kennen en begrijpen de uitdagingen waarvoor architecten staan. Lindab wil voor hen een betrouwbare partner zijn in het volledige ventilatieproject, van ontwerp en berekening tot en met de oplevering.
 
Wenst u meer te vernemen wat Lindab concreet voor u kan betekenen? Contacteer ons via één van onderstaande kanalen.
 

Lindab NV - Gent 

 • T: +32 9 385 50 11

 • F: +32 9 385 60 62

 • E-mail: info@lindab.be
Account Manager Nederlandstalige installateurs
 
 • Dries Vanackere: +32 493 12 47 04​
Account Manager Franstalige installateurs
 
 • Vincent Detry: +32 492 73 60 50​​​​​