Vent Tool

Vent Tools

Lindab Vent Tools omvat een reeks van handige tools voor de ventilatieprofessional en vervangt ondermeer het manuele schuiflatje voor het berekenen van drukverliezen en snelheden in kanalen. Deze handige App, die u gratis kan downladen in de App store of op Google Play, bevat tal van functionaliteiten die helpen bij het berekenen van:

Kanalen
Met de kanaalberekening van Lindab berekent u gemakkelijk de afmetingen als het drukverlies van zowel ronde als rechthoekige kanalen. U heeft de keuze om de berekening te maken op basis van de luchtsnelheid, het luchtdebiet of de afmeting. Voor het ingeven van de parameters gebruikt u het toetsenbord of de gebruiksvriendelijke sliders.

Verloopafstanden bij bochten en T-stukken
Nu wordt het heel eenvoudig om de benodigde kanaallengtes en diameters te berekenen van bocht- en T-stukcombinaties. Dankzij de precieze afmetingen van de Lindabonderdelen wordt het heel gemakkelijk om de tussenafstanden precies te berekenen op de werf.

Isolatielengtes
Met deze rekentool berekent u heel gemakkelijk de hoeveelheid isolatiemateriaal die er nodig is om een rond of rechthoekig ventilatiekanaal te isoleren. Vul een aantal basisparameters in (diameter, dikte van de isolatie,...) en lees onmiddellijk de lengte en breedte af van het benodigde isolatiemateriaal.

Luchtdebieten.
Het berekenen van de luchtdebieten wordt bijzonder eenvoudig gemaakt.

De dakhelling
Het precies bepalen van de dakhelling om verloopstukken op daken te bestellen is geen obstakel meer. Vul een aantal basisgegevens in en op basis van de stelling van Pythagoras wordt onmiddellijk de juiste dakhelling berekend.