augusztus 01, 2011

Felújítás? Építkezés? - Lindab

Nézze meg a Lindab termékek miben és hogyan nyújtanak megoldást Önnek tetőcsere, tetőfelújítás, homlokzatfelújítás, lapos tető átalakítás, emelet ráépítés esetén

Családi házak, társasházak, önkormányzati és egyéb középületek esetében is nagyon fontos az állag- és állapot megőrzés.
A tető hosszú távú biztonságos megoldása az egyik kulcs tényező, hiszen a víz komoly ellenség, gondoskodni kell a megfelelő elvezetéséről.

A Lindab Kft. számos terméke ill. rendszere komplett megoldást kínál tetőhéjazat, tetőszerkezet felújításához, lapostetőre magastető kialakítására, az esővíz elvezető rendszer felújítására és az esetleges bővítésekhez, mint emeletráépítés valamint a homlokzatok megújítására.

Az alábbi Lindab kiadványban számos aktuális érdekességet talál ill. több interjút is a szakma képviselőivel, tekintse meg!
Érdeklődés ill. kérdések esetén hívja munkatársainkat, állunk rendelkezésére.

Lindab Felújítási Kisokos (pdf)

Érdekes háttérinformáció
A magyarországi 30-60 ezer társasház jelentős része igen rossz állapotban van. A nemritkán 100-130 éves téglaházak többsége leamortizálódott, a felújításon még át nem esett panelházak pedig rendkívüli mennyiségű energiát pazarolnak. A közös költségek közel 30%-át kellene felújítási alapban elkülöníteni a rendszeres javításokhoz, állagmegóváshoz, azonban csak néhány százalék jut erre. Ráadásul a társasházkezelők többsége nem műszaki szakember, így a kivitelezések szakmai felügyelete nem biztosított – hívja fel a figyelmet a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetsége, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége és a Lindab Kft.
A kivitelezések szakmai támogatásának erősítésében egyre nagyobb
szerepet játszanak a gyártók és a társasházi szövetségek közötti együttműködések. Fontos a pontos problémafeltárás, a szükséges munkafolyamatok megtervezése, jó minőségű alapanyagok és megfelelő kivitelezők kiválasztása.