Sediu firma de arhitectura, Baia Mare

Previous Next

Imagine 1/6

Prezentare pe scurt

Renovarile au devenit un fenomen in Romania si cu atat procesul este mai interesant cand vine vorba despre reconditionarea unei cladiri cu destinatie speciala. Sistemul de acoperis Lindab s-a potrivit cu cerintele echipei de arhitecti.

Produse utilizate:

Folosita in sistem de acoperis din otel faltuit si membrane cu rol de protectie si eficientizarea consumului de energie, montate in sistem ventilat, Lindab Artline a reprezentat in acest caz solutia ideala. Urmarind impletirea aspectului vechi al cladirii cu cel de nou, culoarea gri a acoperisului s-a incadrat perfect in viziunea minimalista a arhitectilor. Potrivit atat pentru cladirile vechi, cat si pentru cele moderne, acoperisul faltuit Lindab se intretine usor, are protectie anticoroziva excelenta si o durată de viata indelungata.

Acoperisul isi aduce aportul la imaginea de ansamblu a biroului de arhitectura Architel din Baia Mare. 
Imaginile (parte Lindab, parte Arh Alexandru Baban) stau marturie.

Declaratie Arh. Alexandru Baban

Multe firme de arhitectura prefera sa-si amenajeze birouri in case vechi, in primul rand fiindca demersul reprezinta o provocare pentru un arhitect si nu in ultimul rand pentru a salvarea memoriei locului.
Conceptia reabilitarii in acest caz a avut la baza dorinta de a pastra si a pune in valoare cat mai multe elemente definitorii ale vechii cladiri, urmand ca noile interventii sa intre in contrast cu vechiul, printr-o abordare apropiata de minimalism.
Volumul principal al casei vechi, un parter clasic cu acoperis sarpanta, a fost curatat de finisajele inutile, fiindu-i redata textura de caramida initiala, in timp ce acoperisului i s-au remodelat stresinile pentru a obtine un volum simplu, placat cu tabla lisa faltuita. Cladirea initiala dispunea de o mica extindere cu acoperis plat, care acum a fost inlocuit cu o terasa, fapt care a facilitat prelungirea liniei aticului si obtinerea unui volum simplu paralelipipedic, tencuit in alb, incastrat in volumul de caramida al cladirii vechi. In acest volum minimalist sunt inserate la fatada principala ferestrele largi cu grilaj metalic glisant, in timp ce la fatada dinspre curte s-a decupat intrarea, cu cele trei trepte “plutitoare”.
Tot la exterior, s-a incercat ca elemente precum firma cu numele biroului de arhitectura, mascarea contoarelor si poarta de intrare in curte, sa fie concepute unitar in atmosfera generala a amenajarii.