O kompaniji Lindab

Lindab je internacionalna Grupa, koja razvija, proizvodi, prodaje i distribuira proizvode i sistemska rešenja od čelika pojednostavljujući izgradnju i poboljšavajući unutrašnja klimatska rešenja.

Posao se odvija kroz tri poslovna područja: Ventilacija, Komponente za gradnju i Hale. Proizvode karakteriše visok kvalitet, jednostavna montaža, ušteda energije, ne stvaranje štete okolini, a isporučuju se sa najboljom uslugom. Sve ovo povećava vrednost za kupca.
 
Lindab grupa je imala neto promet od SEK 6.878 m u 2011, i oko 4 300 zaposlenih u 31 zemlji. Glavno tržište je industrijska izgradnja, koja predstavlja 80 procenata prodaje, dok stambena izgradnja 20 procenata. Tokom 2011. godine od ukupne prodaje na nordijsko trziste odlazi 46 procenta, na centralno i istočnoevropsko, kao i na druge bivše Sovjetske zemlje 23 procenta, u zapadnu Evropu 28 procenata i na ostala tržišta 3 procenta.
 
Deonice su na Nasdaq OMX Nordic berzi, Stokholm, Mid Cap, pod simbolom LIAB.
 
 
Poslovna područja:
 
Ventilacija
Sistem cevi sa priborom, kao i ventilaciona rešenja, grejanje i hlađenje unutrašnjosti.

Komponente za gradnju
Proizvodi i sistemi od čeličnog lima za odvod kišnice, pokrivanje krova i oblaganje fasada, kao i profili za zid, krov i konstrukcije.

Hale
Sistem čeličnih hala. Kompletna rešenja za spoljašnji izgled objekta uključujući primarnu konstrukciju, zidove, krov i dodatke